Poradna Bosch MUM 4655

Autor: Renata | Vloženo: 04.08.2011 000 07:30 | Témata: Poradna Bosch MUM 4655

Renata

Renata

Mytí v myčce

Dobrý den,bohužel jsem umyla mlýnek na maso v myčce a povrch zmatněl.Dá se to nějak opravit?Nemůže se stát,že by se z povrchu uvolňovaly nějaké látky do potravin?Děkuji za odpověď.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    4. srpna 2011

    Dobrý den,

    opravit toto již nelze, jedná se o naleptání povrchu mlýnku chemikáliemi uvolněnými z mycího prostředku. Z Mlýnku by se však neměli uvolňovat žádné životu nebezpečné látky zabranující používání mlýnku.

    S pozdravem Elektromedia

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Renata

      5. srpna 2011 - Renata

      Přímo výrobce mi napsal,že nedoporučuje mlýnek používat,protože se z něho uvolňují škodlivé látky.Nevím,co dělat.Mlýnek jsem použila jednou a nechce se mi kupovat nový.V návodu je bohužel zmínka o tom,že se nemá mlýnek dávat do myčky,v textu a snadno přehlédnutelná.Plastové díly se do myčky dávat mohou.


    • Anonymní uživatel

      5. srpna 2011 - Anonymní uživatel

      Dobrý den,

      bohužel s tím to zkušenost nemá, asi bych spíše volil rozhodnutí výrobce. Ten přesně zná chemické složení sloučenín použitých v mlýnku. Avšak selským rozumem si myslím že by žádné nebezpeční hrozit nemělo, jelikož tablety do myček nemohou obsahovat žádné zdraví nebezpečné látky ani narušovat strukutru nádobí tak aby docházelo k poškození zdraví.

      S pozdravem Elektromedia


    • Renata

      5. srpna 2011 - Renata

      Jenže kolik stojí náhradní mlýnek?Myslím,že to bude dost drahé.Podle mého selského rozumu by materiály, které přijdou do styku s potravinami, měly být zdravotně nezávadné.Jestliže je na mlýnku tak slabá vrstva,že jí smyje myčka,pak by materiál pod touto vrstvou neměl vylučovat žádné škodlivé látky. Napsala jsem ještě znovu výrobci, tedy špíš českému zastoupení, ať mi napíšou, jaké látky konrétně se můžou uvolňovat. Bohužel, jak jsem vyčetla z diskuze, nejsem sama, kdo se takto napálil. V návodu je skutečně velmi skrytě napsáno, že se nesmí mlýnek dávat do myčky.


    • Anonymní uživatel

      5. srpna 2011 - Anonymní uživatel

      Dobrý den,

      nový mlýnek stojí cca 900,- Kč:
      http://bile-zbozi-prislusenstvi.elektromedia.cz...

      Zpravidla platí, že pokud není na výrobku výslovně uvedeno, že je možné jej v myčce mýt není vhodné je do myčky vkládat.

      S pozdravem Elektormedia


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.